husbild_oversikt

STPLN är en unik mötesplats, ett Makers Space och en inkubator för kreativa projekt som befinner sig i gränslandet mellan det kommersiella, det offentliga och det idéburna.

Inkubatorn och kunskaparen
Vi möjliggör, stöttar och korsbefruktar kreativa initiativ och projekt. De idéer som får möjlighet att växa och utvecklas på STPLN har alla en nyskapande potential och befinner sig sannolikt inom fälten kultur, teknik, design, utbildning eller hantverk. Utöver den praktiska infrastrukturen får de både en trygg organisatorisk inramning och tillgång till kunskap inom projektstyrning, ekonomi, finansiering och en omfattande kreativ know-how. återSKAPA och Cykelköket är två verksamheter som vuxit fram hos oss.

Platsen
Hos oss på STPLN finns laserskärare, 3D-skrivare, ett snickeri, en textilverkstad, kreativa rum, utställningsfaciliteter och ett gratis Drop In-kontor som vem som helst kan använda för att utveckla en idé, en talang eller ett projekt. För att inspirera och ge människor möjlighet att lära sig något nytt arrangerar verksamheten en stor mängd workshops och kurser på olika teman och på olika nivåer.

Mötesplatsen och Communityt 
Vi utgör ett intressant sammanhang och en gemenskap för människor som tycker om att göra saker tillsammans med andra.

Så varför STPLN?
För att samhället behöver en växtplats och en spelplan för fritänkare, innovatörer och samhällsengagerade kulturskapare som rör sig i gränslandet mellan offentliga bidragssystem, idéburen sektor och den kommersiella startup-scenen.

Stpln By Firas Mukarker  (21)

Vad som sker i huset förändras ofta och i takt med att nya människor börjar använda STPLN men just nu hittar du följande verksamheter och projekt hos oss:

Fabriken – Sveriges första Maker Space med b.la. 3D-skrivare, laserskärare, en CNC-fräs och verktyg för snickeri och tillverkning av kretskort etc.

Grupptrycket – Vår textila verkstad med symaskiner, en stickmaskin och ett screentryckeri

Hub:n – ett gratis Drop-in kontor med kreativa workshopbord, snabbt wifi, mötesrum och billigt kaffe

Cykelköket – En gratis gör-det-själv-verkstad för att reparera, serva och bygga cyklar samt arrangör av kurser och workshops

Cykelbiblioteket - ett folkbibliotek med cyklar för den som vill cykla i lite fler ärenden. VI har el-cyklar, låd-cyklar och en elassisterad fraktcykel.

ÅterSkapa – ett  centrum för kreativt återbruk, utbildning och design

Multirummet – Ett stort rum med scen, sittmöjligheter för ca 150 personer, mobila workshopdiskar, ljud- och ljusrigg och mörkläggningsmöjligheter.

Möjlighet att producera projekt hos oss - STPLN kan användas av fristående producenter, arrangörer, konstnärer och andra människor med kreativa idéer som saknar lokaler och/eller verktyg. Projekten kan vara av större eller mindre karaktär

Kreatech - Fabriken fast för barn. Workshops och kurser där du bland annat får lära dig att bygga, slöjda, programmera och löda. Projektet innefattar också ett omfattande utbildningsprogram för skolor som vi kör tillsammans med Arduino verkstad

 Verksamheten på STPLN drivs fristående på uppdrag av Malmö stad