Här listar vi de vanligaste frågorna som vi får om STPLN!

- Hur uttalas STPLN? 
Bra fråga! Det uttalas [Stapeln]

- Är STPLN och Stapelbäddsparken samma sak?
Nej, Stapelbäddsparken är en park – precis som Pildammsparken eller Slottsparken. Där finns också en känd skateboardpark. STPLN ligger i Stapelbäddsparken men vi jobbar inte med skateboard eller med skateboardverksamheten.

- Är inte STPLN bara för ungdomar?
Nej, och nej igen! 
Vi jobbar med alla åldrar – från små barn till pensionärer. De flesta som besöker oss regelbundet är mellan 20 och 45 år.

- Är Cykelköket och STPLN samma sak?
STPLN hjälper människor med idéer att utveckla och iscensätta dessa. Cykelköket var en sådan idé, liksom återSkapa. Cykelköket är alltså en del av STPLNs verksamhet, men också en rörelse som mycket väl skulle kunna driva verksamheter på andra ställen också

- När har ni öppet?
- Hub:n har öppet varje dag mellan 10.00 och 17.00. Då finns det personal på plats som kan svara på alla frågor som du kan tänkas ha. Därutöver har Fabriken och Cykelköket medlemsöppet på kvällstid. Mer information om öppettider hittar du här

- När kan man nå er på telefon?
Vi nås på telefon under dagtid 09.00 – 17.00. Kontaktuppgifter hittar du här

- Kan vem som helst sitta i Hub:n och jobba?
Japp! Vem som helst kan sitta här och jobba och det kostar ingenting. Du kan dock inte lämna kvar dina saker här när du har jobbat färdigt.

- Kostar det något att använda STPLN?
Att sitta i Hub:n och jobba kostar ingenting och inte heller att använda lokalerna för publika kulturarrangemang. För att kunna använda Fabriken måste du bli produktionsmedlem och betala en avgift, men på torsdagkvällar är det Öppet Lab i Fabriken och då kan vem som helst komma och vara med. Vår textilverkstad Grupptrycket är en s.k. community-verkstad och där betalar du för en introduktionskurs och därefter kan du boka lokalen för eget bruk för en liten kostnad.

- Får jag göra vad som helst på STPLN?
STPLN är i första hand en plats där man producerar saker, men om du vill hänga en utställning eller sätta upp en teaterföreställning går det givetvis också bra. Vi jobbar i första hand med Kultur (the arts), Teknik/innovation, Design, Utbildning, Hantverk (the crafts) men har du idéer därutöver välkomnar vi dina tankar.

- Har ni någon bar?
Nej, vi har inga serveringstillstånd

- Kan mitt band spela hos er?
Ja, om ni själva står för arrangemanget, marknadsföring bemanning etc. Vi är ingen traditionell konsertlokal och vi arrangerar inga egna spelningar eller konserter

- Hur gör vi om vi vill servera alkohol under vår spelning eller vårt arrangemang?
Ni söker ett tillfälligt serveringstillstånd hos Malmö stad. Vi tillåter inga slutna sällskap eller ”bring your own-konserter”

- Kan man använda era lokaler för privata tillställningar och arrangemang?
Ja, kontakta oss för offert