kreatech

 

Med projektet Kreatech vill vi på bygga upp en ”kreativ verkstadsmiljö” där barn och unga får utrymme att experimentera med både digital teknik och praktiska byggprojekt.

Kreatech Workshops

Under helger och Lov arrangerar vi workshops som kombinerar traditionell slöjd med modern teknik och programmering. Håll utkik i evenemangskalendern här på sidan eller kom till någon av våra drop in tillfällen som håls första söndagen i månaden.

Kreatech CTC

Kreatech innefattar också ett utbildningsprogram som genomförs i samarbete med sex skolklasser mellan år 6 och gymnasiet.
Målet är att stimulera och inspirera barn och unga att se möjligheterna i digital teknik och att ge dem verktygen att själva utveckla den kunskapen. Tillsammans med lärare och Arduino Verkstad driver vi  Kreatech.verkstad.cc en interaktiv webbaserad läroplattform för programmering.

Är du lärare och intresserad av att delta i CTC?

Kontakta Christian Svensson på:
christian@stpln.se eller på mobil: 0761-878929

Kreatech – Flygakademien STPLN

Under sommaren 2015 startade vi upp Flygakademien STPLN. En serie workshops där barn och unga får lära sig mer om radiostyrda flygplan, RC, och hur de själva kan bygga och designa egna modeller för att sedan flyga dem. Under fredagar och helger är det undervisning om och konstruktion av plan.

Kolla in verksamheten på facebook för att hålla er uppdaterade om vad som sker jus nu! Eller kontakta Radek direkt på flygakademien@gmail.com för mer info!

Projektet genomförs med stöd av Allmänna Arvsfonden och i samarbete med Arduino verkstad

 

ARV_logo_RGB_web