via GIPHY

STPLN har i dagarna ingått ett avtal med den tyska e-handelsjätten Conrad. Avtalet innebär att Conrad går in som huvudsponsor för Fabriken@STPLN. Avtalet är långsiktig och en del av STPLN:s satsning på design och hantverk.

Sedan fem år drivs Sveriges första Makerspace i Stapelbädden i Västra Hamnen i Malmö. I Kockums gamla matsalar och omklädningsrum finns nu verkstäder för trä, textil och teknologi, med den karaktäristiska blandningen av gamla hantverkstekniker och ny digital teknik som definierar den globala makers-rörelsen.

Fabriken@STPLN stått som inspiration och förebild för en växande skara svenska makerspace. Avtalet med Conrad innebär att Fabriken kan investera i nya verktyg, maskiner och material.  - Den kreativitet och skaparlust som finns i Fabriken är något vi vill vara med att utveckla och säkerställa. Vi hoppas även att genom detta samarbete kunna nå ut bättre till vår målgrupp de teknikintresserade entusiasterna – riktiga Tekkies, säger Conrads marknadschef Andreas Malberg.

IMG_1137

Fabrikens olika verkstäder erbjuder möjligheter att bygga, designa och utveckla egna prototyper eller produkter. Men också att renovera eller reparera allt från möbler till elektronik. Parallellt med medlemsaktiviteterna driver Fabriken ett stort pedagogiskt arbete med kurser och workshops på STPLN och uppsökande verksamhet på skolor.

I samband med att samarbetet mellan STPLN och Conrad etableras kommer Conrad att öppna en speciell Tekkie-sida där Fabriken kommer att publicera  - korta instruktionsfilmer – och andra teknikintresserade kan ladda upp sina projekt. Man öppnar också möjligheten för andra makersmiljöer att söka stöd.